Over ons

Onze visie

We streven naar een samenleving waar de voordelen van regelmatig buiten zijn worden gewaardeerd, en buiten leren, spelen en verbinding maken met de natuur wordt erkend als een fundamenteel onderdeel van het onderwijs, in elke fase, voor elk kind en jongere.

Wat we doen

Wij stellen kinderen in staat om zich te verbinden met de natuur, actiever te zijn en meer betrokken te zijn bij hun leerproces. Dit doen we door intensieve projectwerking met de brede school.

Onze waarden

Deze benadering wordt geleid door onze kernwaarden die richting geven aan alles wat we doen. Lees verder op deze pagina.

Wat maakt ons anders

Ons doel is om kinderen en jongeren in staat te stellen zich te verbinden met de natuur, actiever te zijn, meer betrokken te zijn bij hun leerproces, hun sociale vaardigheden te ontwikkelen en plezier te hebben.

Ons werk wordt ondersteund door een streven naar verbetering van hun welbevinden en welzijn door verbinding met de natuur en door hen inzicht te geven in de positieve gevolgen die dit met zich meebrengt.

Waar mogelijk moedigen we kinderen en jongeren aan inspraak te hebben in de manier waarop hun terrein wordt gebruikt en verbeterd. Als gevolg daarvan leren ze iets waardevols te creëren en te onderhouden; hun gevoel van eigenwaarde groeit en hun gedrag verbetert, samen met hun mogelijkheden om te leren en te presteren.

We doen dit op 3 manieren

De voordelen van leren en spelen in de buitenlucht op school en kleuterschool benadrukken via workshops, begeleiding en studiedagen.

Leerkrachten, schoolbestuurders en opvoeders inspireren en in staat stellen om het vertrouwen, de ideeën en de vaardigheden te ontwikkelen die ze nodig hebben om beter gebruik te maken van buitenruimtes. Vooruitstrevende educatie met outdoor learning en duurzaamheid als rode draad zijn middelen om dit te bereiken.

Het inspireren en mogelijk maken van het ontwerp en de ontwikkeling van buitenomgevingen om de ontwikkeling van kinderen te ondersteunen. Dit doen we via een sterk netwerk, ondersteuning bij financieringsknopen en begeleiding op maat.

Onze Waarden

Deze aanpak wordt geleid door zes kernwaarden die richting geven aan alles wat we doen. Wij geloven dat we de grootste impact kunnen bereiken door:

Versterken

Wij werken met anderen samen om hen te helpen hun potentieel te bereiken en een persoonlijk antwoord te vinden op hun eigen behoeften. Ons internationaal netwerk stelt ons in staat telkens verfrissend uit de hoek te komen.

Invloedrijk

Op basis van onze projecten en partners hebben wij ervaring en professionele knowhow ontwikkeld vanuit het werkveld. Dit geeft geloofwaardigheid aan ons pleidooi voor verandering in de beleidsomgeving en aan onze innovatieve benaderingen.

Inspirerend en co-creatief

We brengen verhalen en voorbeelden vanuit de hele wereld binnen en gaan in samenwerking met onze partners actief aan de slag om projecten kwalitatief uit te werken.

Participatief

Bij het nastreven van fysieke of culturele verandering is onze kernaanpak om deel te nemen met, te luisteren naar en te reageren op de stemmen van degenen die beïnvloed worden.

Wetenschappelijk

Wij geloven dat de praktijk geleid moet worden door onderzoek. Wij ontwikkelen projecten die het belang van wetenschappelijk onderzoek verankeren en bevorderen door middel van partnerschap, praktijk en onderwijs.

Duurzaam

De kern van alles wat we doen is een visie op duurzaamheid en effectief gebruik van middelen.

%d bloggers liken dit: