Centrumschool Kuurne

In samenwerking met Studio Basta werken we in de gemeente Kuurne aan een nieuwe speelplaats voor de Centrumschool. 4400 Vierkante meter beton gaat er op de schop voor een natuurrijke, ontharde speelplaats waar water, biodiversiteit, leren en spelen een nieuwe invulling krijgen. BLES hielp mee met het begeleiden van het participatief traject en zat aan de pen voor het opstellen van diverse subsidiedossiers. Zo haalden we met de school de subsidie van AGION rond gedeeld en multifunctioneel gebruik binnen ter waarde van 160 000 euro. Daarnaast maakt de school deel uit van ons project Groenblauwe Parels bij het Departement Omgeving Vlaanderen waarbij ze ook een stevig budget krijgt voor het groenblauw inrichten van de speelplaats. Ook steunt het Agentschap Natuur en Bos het project met middelen om de speelplaats te vergroenen.

Dankzij de mooie samenwerking tussen gemeente, leerkrachtenteam en externe partners kunnen we spreken van een schitterend verhaal!

De essentiële knopen zaten hem in het oprecht betrekken van ouders, kinderen en leerkrachten in het verhaal en de kinderen de kans te geven hun dromen te laten verbeelden door de ontwerpers van Studio Basta.

%d bloggers liken dit: